Ima li ovde Grka?

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jan.2015, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima li ovde Grka?

Pita verni čitalac iz Nemačke: Brate Srbine, ima li ovaj Cipras brata, da ga dovedemo da vodi državu?

Nema, brate Srbine, odgovorih. Kakve smo k..e sreće, biće da je u majke jedinac.

Razumem što je Nemce i gvozdenu frau popanula pena bela i krvava, ali šta bi našem voždu da se svađa sam sa sobom i preko novina ratuje sa grčkim kolegom? Oplete, bogme, po Ciprasu što obećava, citiram, lažne kule i gradove. Zamajava Grk narod da je, kobajagi, moguće da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << živi ko ljudsko biće, da se besplatno ode kod lekara i da se ima plata dostojna čoveka.

Naš vožd zaključi da je to opasna politika i da nisu ludi Nemci, Austrijanci i ostali kulturan svet što im se kosa na glavi diže od čegevariste iz Atine.

To reče, a bez da ga je iko pitao ili tukao po ušima da se petlja političkim i ekonomskim analitičarima u posao. Kukuriče, što bi rekao njegov bivši drug Toma, pre vremena i gura se ispred pape na Trgu Svetog Petra.

Nekako je ova vlast progutala što je Putina u Beogradu dočekala sila sveta, dok oni na svoje mitinge moraju da dovode pod pretnjom oružjem, samo im je još falila euforija što je tamo neki jurodivi Grk, pa još i marksista, postao heroj tuđeg, tj. njihovog naroda. A, i još ponekih, od Španije do Italije.

Kukaju, što bi se reklo, ko Grk u apsu, taman se građanstvo, seljaštvo i napredna inteligencija pomirilo sa stezanjem kaiša do poslednje rupe, kad eto ti diverzije, i to od bratske države! Šta je taj Cipras umislio, pa zna li on kukavac šta ga čeka ako bude pišao Evropi uz vetar? Pa, nismo valjda mi u Beogradu ludi, i mi bismo tako, kad bi se moglo.

Ne može, bre, Ciprase, dozovi se pameti, ne nerviraj Angelu i ne podbunjuj nam narod!

Drug gospodin Vulin, dokazani marksista neoliberalnog tipa, koji je na Aušvicu video "Rad oslobađa" pa se ponudio da, logično, kao ministar rada predstavlja Srbiju na komemoraciji, grdno se obradovao pobedi svog drugara Ciprasa. Ali, nuto Sebastijana u slamenom šeširu: umesto da se ugleda na beogradskog drugara i povede svoje članstvo na državno pojilo, on zapeo da ispunjava predizborna obećanja!

Takav mučki udarac neoliberalni marksista nije očekivao - do poslednjeg listića u grčkoj glasačkoj kutiji nadao se da pajtaš po ideologiji nije toliko blesav da se drži svojih reči kao pijan plota, ali su nade ubrzo zgasle kao zvezde nad Akropoljem...

- Šta ćemo sad, šefe? - zacvilio je satrven drugarskom izdajom.

- Ne obazirati se na budalu! - komandovao je šef, a onda samom sebi dao ostav.

U Ciprasovih 40 paklenih mera naš vrhovni je video direktan atak na njegove reforme dostojne Nobela. VBA i ostale službe primetile su, a bogami i čule, neko radosno komešanje u taman zablentavljenom narodu. Čak se i poneki medij zaneo, euforično likujući što se našao neko da bankarsko-okupacionoj bandi sa Zapada pokaže zube.

Stvar je, ukratko, rečeno, počela da izmiče kontroli!

Hitno i vanredno je sazvan štab za odbranu od Ciprasa. Dižu se brane, ređaju džakovi sa peskom, taj ludački, ultralevičarski talas ne sme preći granicu Srbije! Opšta je mobilizacija, ministri s premijerom na čelu i kabanicama na glavama napeto zure u daljinu, spremni da atak na dušu taman usrećenog srpskog naroda saseku u korenu.

Preživeli smo Šešelja i Devenporta, neće ga majci ni taj Cipras, poručuje vrhovni štab. Prozor možda i padne, ali reforme moraju da žive, pa makar ne ostao niko da u njihovim plodovima uživa.

Ako je za utehu, ni taj Grk što se buni ko u apsu, neće dugo, rezonuje štab: previše je frontova otvorio, na stoglavu neman se namerio, a u sopstveni narod se uzdao.

Kod nas, bogme, taj grčki scenario - neće proći.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.