Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Petooktobarske promene veoma značajne

Pre 15 godina svi su želeli promene u Srbiji što je pokazao narod izašavši na ulice, ocenio je danas za Tanjug ministar bez portfelja u Vladi Srbije Velimir Ilić, koji je istakao da je, uprkos izgubljenom vremenu, naša zemlja sada na dobrom putu.

Ilić navodi da mu je bila velika čast što je 2000. godine predvodio građane koji su želeli da se ispoštuje njihova biračka volja i zahvalio se svima koji su bili uz tadašnju opoziciju, naročito žiteljima Zapadne Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

"Cilj je bio da postanemo demokratska, ekonomski i politički jaka zemlja. Međutim, loše privatizacije, mito, korupcija i niz drugih negativnih dešavanja izazvale su nesigurnost i nespokoj građana", naveo je Ilić. Prema njegovim rečima, šansa koju je tadašnja SRJ tada imala nije iskorišćena, jer je naša zemlja, kako ocenjuje, mogla da uđe u Evropsku uniju.

Nakon toga je, podseća ilić, usledilo ubistvo premijera Zorana Ðinđića i akcija "Sablja", što je destabilizovalo zemlju i iscrpelo energiju naroda.

Ipak, kaže on, trud i zalaganje nisu bili uzaludni, budući da je Srbija sada ozbiljna država koja stremi ka pravim vrednostima.

"Sada smo se ponovo pokrenuli, a to je trebalo da se desi i pre 15 godina, jer je potrošeno mnogo vremena. Srbija je danas prava zemlja za investiranje što će omogućiti otvaranje novih radnih mesta. Svi radimo na tome da budemo moderna, demokratska, uređena, pravna i ekonomski snažna zemlja", zaključio je Ilić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Velimir Ilić o 5. oktobru: Svi su želeli promene

Izvor: B92, 05.Okt.2015

Pre 15 godina svi su želeli promene u Srbiji što je pokazao narod izašavši na ulice, ocenio je ministar bez portfelja u Vladi Srbije Velimir Ilić...On je istakao da je, uprkos izgubljenom vremenu, naša zemlja sada na dobrom putu...Ilić navodi da mu je bila velika čast što je 2000. godine predvodio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.