Ilić: Novosadskom javnom sektoru preti kolaps

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2012, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Novosadskom javnom sektoru preti kolaps

NOVI SAD -

Ukoliko ne bude zaustavljen isključivo partijski način upravljanja javnim i javno-komunalnim preduzećima u Novom Sadu, taj sektor će doživeti kolaps, izjavio je danas predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) Borko Ilić i dodao da bi direktore takvih preduzeća ubuduće trebalo birati konkursom.

Napominjući da novosadska privreda više ne može da izdržava javni sektor s prevelikim brojem zaposlenih, i to uglavnom kadrova partija koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na vlasti, on je naglasio da moraju biti preduzete hitne i konkretne mere departizovanja gradske uprave, javnih i javno-komunalnih preduzeća - "ako hoćemo da taj sistem preživi".

Ilić je, na konferenciji za novinare, ocenio da takvog zapošljavanja u novosadskom javnom sektoru "po partijskoj liniji" nije bilo ni u vreme komunizma jer se danas, kako je rekao, ne samo direktorska funkcija, nego ni najobičnije radno mesto, ne može dobiti bez članstva u jednoj od partija na vlasti.

Zbog toga DSS predlaže da se direktori javnih i javno-komunalnih preduzeća biraju konkursom, uz neophodan uslov da su u privredi ili javnom sektoru radili najmanje pet godine, da ubuduće i opozicioni odbornici budu članovi nadzornih odbora javnih preduzeća, kao i da prednost u zapošljavanju u javnom sektoru imaju najbolji diplomci univerziteta.

"DSS će pozvati sve stranke u Novom Sadu da javno potpišu obavezu da će 2016. godine, na kraju mandata sledeće gradske vlasti, biti u javnom sektoru isti ili manji broj zaposlenih nego sada", zaključio je Ilić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DSS: Zbog partijskih zapošljavanja preti kolaps gradskih firmi

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2012

Ukoliko ne bude zaustavljen isključivo partijski način upravljanja javnim i javno-komunalnim preduzećima u Novom Sadu, taj sektor će doživeti kolaps, izjavio je danas predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije Borko Ilić i dodao da bi direktore takvih preduzeća ubuduće trebalo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.