Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jul.2015, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovane sve žrtve napada u Tunisu

Vlasti Tunisa identifikovale su sve žrtve napada na hotel u Tunisu u kome je ubijeno 38 turista, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se navodi da je u ovom napadu, koji se dogodio prošle sedmice, ubijeno 30 britanskih državljana, troje irskih, dva njemačka, te po jedan državljanin Belgije, Portugala i Rusije.

Masakr na plaži hotela u odmaralištu Sus, za koji su odgovornost preuzeli militanti "Islamske države", smatra se najgorim napadom u modernoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << istoriji Tunisa.

Mete napadača Sejfedina Rezguija bili su isključivo stranci prije nego što ga je ubila policija.

Vlasti Tunisa saopštile su da je ovaj student obučavan u džihadističkom kampu u Libiji prošle godine.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HAPŠENJE TERORISTA Privedeno 12 saučesnika ubice sa plaže u Tunisu

Izvor: Blic, 02.Jul.2015, 09:33

Vlada Tunisa danas je objavila su su bezbednosne snage te države uhapsile 12 lica koja su osumnjičena za saučesništvo u britalnom terorističkom napadu od prošle nedelje na plaži hotela "Impreial Mahrabe"...Tom prilikom, terorista Seifedin Rezgui usmrtio je 39 turista, mahom stranih državljana,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.