Ideje o reciprocitetu ZSO smešne i neozbiljne

Izvor: B92, 01.Sep.2015, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ideje o reciprocitetu ZSO smešne i neozbiljne"

Ideje pojedinih albanskih političara o nekakvom reciprocitetu u odnosu na ZSO izgledaju neozbiljno i pomalo smešno, navodi Marko Đurić.

Osim toga, direktor kancelarije za KiM je istakao da te ideje nisu utemeljene ni u zakonima ni u realnosti.

"Od pojedinih lokalnih političara u Srbiji na jugu Srbije, albanskih političara, i danas čujemo želju za nekakvim reciprocitetom u odnosu na ZSO. Mogu samo da kažem da smo čuli te ideje i da one izgledaju pomalo smešno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i neozbiljno, obzirom na to da nisu utemeljene ni u zakonima ni u političkoj realnosti, jer Albanci predstavljaju jasnu većinu u samo jednoj i po opštini na jugu Srbije", rekao je Đurić u izjavi Tanjugu na Bledu gde se održava Strateški forum.

On je ocenio da te ideje nisu ni sasvim odgovorne prema samim Albancima na jugu Srbije koji treba da budu više most saradnje između Albanaca i Srba, a ne, kako je naveo, instrument destabilizacije ili "ko zna šta se još tog tipa mota u glavama onih koji ne razumeju zašto je normalizacija važna i za Srbe i za Albance".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.