Iako im je sluh oštećen oni su najbolji fudbaleri: Pomozimo im da otputuju u Španiju i osvetlaju obraz Srbije

Izvor: B92, 28.Nov.2015, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iako im je sluh oštećen oni su najbolji fudbaleri: Pomozimo im da otputuju u Španiju i osvetlaju obraz Srbije

Navikli ste da u Bulevaru u 5 do 5 pomažemo, a ovoga puta pomoć je potrebna ne pojedincu već grupi momaka. Oni se bave malim fudbalom, veoma su uspešni i činjenica da im je sluh oštećen ne smeta im da ispune svaki zadatak koji dobiju od trenera.

Oni su šampioni Srbije, a svaki njihov trening je tih i samo se škripa patika čuje. Oni se sporazumevaju na neki drugi način.

“Šta god trener kaže mi radimo tako”, kaže fudbaler Denis Bratić.

Husein >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pre mesec dana postao njihov trener. Iako ne zna govor gluvih ipak se na kraju dogovore.

“Kad sam počeo da treniram s njima video da to i nije neki hendikep, dosta razumeju, inteligentni su, možda samo ne čuju, ali sva ostala čula su im pojačana”, kaže njihov trener Husein Azifi.

I na prvom zajedničkom takmičenju osvojili su prvo mesto i postali futsal šampioni Srbije za osobe oštećenog sluha, a onda je stigao poziv da kao prvaci Srbije učestvuju u Ligi šampiona u Španiji.

Nažalost, tim nema mogućnosti da ode na ovo takmičenje. Samo za avio-karte potrebno je obezbediti nekoliko hiljada evra, baš onoliko koliko im nedostaje.

Pogledajte više o njima u prilogu iz naše priloge.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.