IZNENADIĆETE SE: Ove tri stvari liče na ljubav ali je dokazano da nisu!

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZNENADIĆETE SE: Ove tri stvari liče na ljubav ali je dokazano da nisu!

Prava ljubav je daleko više od ovoga....

Postoje različite vrste ljubavi. A samim tim postoje i velike razlike između osećanja zaljubljenosti i prave ljubavi, a ta dva pojma se često mešaju. Mi možemo osetitineku vrstu ljubavi ali ona predstavlja više našu ideju o toj osobi, a to je na jedan način idealizacija partnera. Sa druge strane, prava ljubav podrazumeva- kada volimo osobu onakvu kakva ona jeste!

Zato je važno razlikovati pravu ljubav od zaljubljenosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ako osetite ove tri stvari, vi onda NISTE zaljubljeni!

1. Volite svog partnera zbog načina na koji se osećate kada ste sa njim!

Postoji još jedan naziv za osećanja a to je- "mala kopilad koja dovode do zablude." A šta vam to govori? Upravo ona su kriva za naivno i nepromišljeno zaljubljivanje.

Većina onoga što osetite je fiziološki odgovor na fizičke i psihičke osobine druge osobe (na način na koji voli, misli, radi…) Fizička kategorija je varljiva. Izgled osobe se menja tokom vremena. I jasno vam je da kako godine prolaze, mi sigurno nismo lepši i atraktivniji. Isto kao što se menja fizički deo tako se menja i unutrašnji.

Ako je on prava osoba, promene će biti manje šokantne. Ali budite sigurni da se ljudi menjaju tokom vremena. Ako je sve ono što vas drži u ljubavi, fizički izgled i karakteristike, znajte da je vaša veza površna i da će ubrzo izbledeti...

2. Oboje želite iste stvari u životu.

Iako je od ključnog značaja da budete kompatibilni sa osobom sa kojom ste u vezi, kompatibilnost nije najvažnija stavka.

Možda vaš partner čini da se osećate neverovatno… Možda on želi da živi na Havajima, imate troje dece i provodite dane na plaži- baš kao i vi! Ali se vaš odnos i dalje može raspasti, jer to nije ono što je najvažnije u vezi.

Iste želje i ciljevi u životu ne garantuju potpunu kompatibilnost. Kompatibilnost podrazumeva da imate slične ličnosti i vrednosti. Kompatibilnost prevazilazi sve što je površno! A ako je to sve što vas dvoje imate, kako onda mislite da je to prava ljubav?

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

IZNENADIĆETE SE: Ove tri stvari liče na ljubav ali je dokazano da nisu!

Izvor: Story, 04.Sep.2015

Postoje različite vrste ljubavi. A samim tim postoje i velike razlike između osećanja zaljubljenosti i prave ljubavi, a ta dva pojma se često mešaju...Mi možemo osetitineku vrstu ljubavi ali ona predstavlja više našu ideju o toj osobi, a to je na jedan način idealizacija partnera. Sa druge...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.