IZBACILA MOMKA IZ KREVETA JER JE HRKAO: Rekla sam mu da ućuti, a on je umro

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2017, 02:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBACILA MOMKA IZ KREVETA JER JE HRKAO: Rekla sam mu da ućuti, a on je umro

Kada je pozvala Hitnu pomoć, već je bilo kasno

Ni ne sluteći šta će se desiti kasnije, devojka Liza Li iz Nortamberlenda je izbacila svog mladića iz kreveta, jer joj je smetalo glasno hrkanje. Nažalost, to su bili njegovi poslednji udisaji i - izdisaj.

Njoj su doktori objasnili da njen dečko Luis Litl pati od retke srčane bolesti koja se naziva Brugada sindrom i koja uzrokuje poremećen rad srca. Kobne noći, ono za šta je ona mislila da je hrkanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u stvari bio zvuk vazduha koji napušta telo i prolazi kroz glasne žice.

Liza je nakon toga pokrenula peticiju da se ljudima sa ovim retkim sindromom omogući ugradnja unutrašnjeg defibrilatora (ICD), koji ponovo pokreće srce nakon zastoja.

– Rekli su nam da će Luis imati dug, srećan i zdrav život, ali je umro godinu dana nakon postavljanja dijagnoze – počela je svoju priču dvadesetpetogodišnja Liza.

U neverici prepričava nastavak kobnog događaja.

– Kada smo bili u krevetu, samo sam mislila da je hrkanje u pitanju, pa sam ga izbacila i rekla mu da ćuti. Kada sam shvatila da su pokrivači mokri od znoja i da nešto nije u redu, već je bio mrtav. Odmah sam pozvala Hitnu pomoć, ali oni su samo konstantovali smrt – rekla je Li.

Brugada sindrom je retko, ali ozbiljno stanje koje može dovesti do nenormalno brzog srčanog ritma što se može završiti nesvesticom.

– Kasnije sam saznala da je hrkanje u stvari bio vazduh koji napušta telo. Da je imao ICD ostao bi živ. Želim da ljudi sa istim sindromom budu svesni ovog problema i da na vreme spasu sebi život. Sindrom je tihi ubica, samo želim da podignem svest drugima – zaključila je Luis svoju priču zadailymail.co.uk.

Brugada sindrom je najčešći uzrok iznenadnih srčanih udara kod mladih, zdravih ljudi, koji se, u nedostatku vidljivih abnormalnosti, teško dijagnostikuje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.