ISTINA O ŽENAMA RATNICIMA: Amazonke su pušile travu, imale tetovaže i borile se kao muškarci!

Izvor: Kurir, 31.Okt.2014, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTINA O ŽENAMA RATNICIMA: Amazonke su pušile travu, imale tetovaže i borile se kao muškarci!

DNK testiranja pokazala su da je najveći deo pronađenih skeleta zapravo pripadao ženama, koje su bile sahranjene zajedno sa opremom za borbu i imale iste povrede kao i muškarci

Najnovije istraživanje je dokazalo postojanje žena ratnika iz grčke mitologije. Pronađeni su skeleti koji su bili sahranjeni sa oružjem i borbenim konjima, a DNK testiranja pokazala su da je najveći deo pronađenih skeleta zapravo pripadao ženama, koje su imale iste vrste povreda, kao i muškaraci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
"Arheolozi su dokazali bez sumnje da su postojale žene koje potpuno odgovaraju opisima Amazonki. One su se borile, jahale konje i koristile luk i strelu, baš kao i muškarci", navela je istoričarka Adrijen Mejor.

Svaki od tih skitskih skeleta sahranjen je sa opremom za pušenje marihuane, a nekad i sa opremom za tetoviranje, prenosi Dejli Mejl.

Dugo su Amazonke smatrane nemilosrdnim lezbijskim ratnicama, koje su mrzile muškarce do te mere da su čak ubijale i sopstvene sinove. Verovalo se i da su odsecale po jednu dojku, kako bi lakše mogle da  koriste luk i strelu.

Međutim, za tako nešto nisu postojali dokazi, niti crteži žena sa jednom dojkom. Drevni Grci ih nisu smatrali lezbijkama, tvrdi Major.

Prema njenim rečima, stari Grci i Rimljani nisu bili stidljivi kada je reč o homoseksualnim odnosima, tako da bi, u slučaju da su Amazonke bile lezbijke, sigurno to i pomenuli negde.

Legenda kaže da se se Amazonke uzdržavale od seksa, osim jednom godišnje, kada bi posećivale susedna plemena i imale odnose sa njihovim članovima, kako bi zajednica opstala.

Devojčice su se zadržavale, ali su dečaci sakaćeni i ubijani, ili vraćeni očevima. Međutim, Major ističe da je istina drugačija i da su one zaista imale običaj da šalju sinove u druga plemena, ali više da bi sprečile incest ili sklopile neki dogovor.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.