ISPOVEST POSLE PLIVANJA ZA ČASNI KRST Kad izađeš iz vode ništa ne osećaš, samo odeš na rakiju

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISPOVEST POSLE PLIVANJA ZA ČASNI KRST "Kad izađeš iz vode ništa ne osećaš, samo odeš na rakiju"

Boris Mirkov (30) već deset godina pliva za časni krst, ali ne pamti da je ikada 19. januar bio tako leden kao ove godine.

Mladi Zemunac došao je na liturgiju u Hram svetog oca Nikolaja po ledenom vremenu, kao da je napolju proleće. Dok je rezala zima, a neki su se pitali da li je trebalo da navuku po još jedan par rukavica preko onih koje imaju, termo čarape ili još koji džemper, njemu je bila raskopčana jakna, a nosio se sa vremenom veoma ležerno.

- Bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mi je ovako nezakopčanom, nego posle da se šokiram kada uđem u vodu - priča Boris o jedinoj taktici koju je imao.

Za današnji podvig, "poučen" desetogodišnjim iskustvom, nije se nikako drugačije pripemao. Kako kaže, ne trenira ništa profesionalno, ponekad ode na basket ili fudbal sa društvom i to je to.

U Zemunu se danas plivalo uz kej, jer je tamo probijen led, pa je organizovano plivanje u dve ture. Boris je stajao sa ostalim plivačima em u šortsu za kupanje, em bos na betonu. Sačekao je drugu, netakmičarsku grupu i otplivao zbog, prema njegovim rečima, samog doživljaja.

- Ove godine je bilo najhladnije. Dosad nisam imao priliku da plivam između leda, najgore je bilo dok smo čekali jer je duvao i vetar. Ali, onda, kada izađeš iz vode, više ništa ne osećaš - prepričava nam Boris.

Da bi se zagrejao bila je potrebna na kraju ipak i jedna rakijica sa tatom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.