INFERNO Dve žrtve požara u Čileu koji je dosad progutao 150 kuća

Izvor: Blic, 13.Apr.2014, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INFERNO Dve žrtve požara u Čileu koji je dosad progutao 150 kuća

EDve osobe su poginule u šumskom požaru koji bukti u blizini čileanske luke Valparaiso gde je dosad izgorelo oko 150 kuća, dok je 3.000 ljudi moralo da bude evakuisano, objavili su lokalni mediji. Zasad se pominju samo dve žrtve požara

Ministar unutrašnjih poslova Rodrigo Penajliljo je naveo da je jedna osoba teško povređena u požaru, ali da zasad nije bilo smrtnih slučajeva.

Usled brzog širenja požara koji u pepeo pretvara jednu kuću za drugom, predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mišel Bašle je to područje proglasila zonom elementarne nepogode pa je pokrenuta evakuacija u kojoj pomaže vojska.

Prema Valparaisu, gradu sa 270.000 stanovnika čiji je istorijski kvart 2004. proglašen Svetskom baštinom Uneska, širi se gusti oblak dima.

Usled požara, čiji uzroci se i dalje istražuju, u pojedinim delovima grada je nestalo vode i električne energije.

Gradonačelnik Valparaisa Horhe Kastro je izjavio da je vatra poharala 12 naselja i da je potpuno uništeno 500 kuća, kao i da je dosad evakuisano 3.000 stanovnika.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.