Izvor: Blic, 30.Avg.2016, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"IMA JEDAN SVIJET" Otpevala je jednu od najlepših jugoslovenskih pesama, a danas izgleda ovako!

Kada se pomene Zorica Kondža, pop pevačica iz Hrvatske, prvo se pomisli na njen veliki hit "Ima jedan svijet".

Mnogi su i u Hrvatskoj, ali i kod pevali ovaj veliki hit u muzičkim takmičenjima i tako dodatno osvežili popularnost ove pesme za sva vremena.

Zorica je muzičku karijeru započela kao prateći vokal, pa je snimala za Mišu Kovača, Nedu Ukraden i Olivera Dragojevića. Krajem 70-ih i početkom 80-ih nastupala je sa nekoliko bendova, uključujući i Stijene, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa kojima je objavila četiri albuma, uključujući i pesmu "Ima jedan svijet" 1982. godine. Od 1984. nastupa samostalno.

Danas živi u Splitu, a i dalje ima moćan vokal zbog čega ćete se od njenog glasa ponovo naježiti. Njen skoriji nastup pogledajte OVDE.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ona je pevala "Ima jedan svet": Evo kako danas izgleda vlasnica najteže jugoslovenske numere

Izvor: B92, 30.Avg.2016

Zorica Kondža, pop pevačica iz Hrvatske, je vlasnica jedne od najtežih pesama za pevanje na ovim prostorima...Prva asocijacija na ovu pevačicu je pesma “Ima jedan svet“ koja je postala aktuelna poslednjih par godina na pevačkim takmičenjima u Srbiji. Pesma je doživela razne aranžerske verzije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.