IDIOT: Zvezda emisije Top gir rasista

Izvor: Kurir, 23.Apr.2014, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IDIOT: Zvezda emisije Top gir rasista

Stvarno preterao.

Slavni voditelj megapopularne britanske automobilističke emisije „Top gir“ Džeremi Klarkson ovog vikenda optužen je za rasizam jer je svog psa nazvao Didje Drogba!

Borci za ljudska prava u Velikoj Britaniji nisu oduševljeni njegovim smislom za humor i idejom da ljubimca nazove po fudbaleru iz Obale Slonovače i bivšem centarforu Čelsija.

Klarkson (54) našao se na udaru nakon što je na Tviteru objavio fotografiju svog crnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << terijera. Poslednjih godina ovaj Englez često se izruguje političkoj korektnosti.

- Zašto je rasistički nazvati našeg izuzetnog psa prema fudbaleru - zapitao se Klarkson.

Slavnom voditelju ovo nije prvi put da je suočen sa optužbama za rasizam. Prošlog meseca našao se na udaru javnosti, a njegovoj matičnoj kući BBC preti kazna od milion funti jer je u epizodi snimljenoj na Tajlandu izrekao rasističku opasku o Azijcima.

(A. R.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.