ID na korak od osvajanja Ramadija

Izvor: B92, 23.Nov.2014, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID na korak od osvajanja Ramadija

Pripadnici Islamske države svim silama pokušavaju da osvoje teritoriju nedaleko od sedišta vlasti u Ramadiju, centru provincije Anbar.

Borbe su startovale u petak, kada su džihadisti lansirali koordinirani napad na grad iz nekoliko pravaca, prenosi CNN.

U tim borbama stradala su 23 iračana, te 12 džihadista, a među poginulima su i tri pripadnika obezbeđenja policijske stanice iz Ramadija.

Veći deo provincije Anbar i neki delovi grada Ramadi su pod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontrolom džihadista, koji napreduju uprkos napadima iz vazduha koalicionih snaga na čelu sa SAD.

Pre tri nedelje zvaničnici Pentagona su najavili plan za razmeštanje američke vojske u regionu Anbara, ali samo u savetodavnoj ulozi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.