ID: Spisakđavolje koalicije koji uključuje Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID: Spisak"đavolje koalicije" koji uključuje Srbiju

Islamska država je objavila novu pretnju upućenu na adrese čak 60 zemalja, među kojima su zapadne zemlje, Rusija, Iran, ali i zemlje regiona, uključucući Srbiju Hrvatsku, BiH i Sloveniju.

Na video snimku prikazane su zastave te "koalicije" koja uključuje SAD, Veliku Britaniju, Japan, Kanadu, Francusku i Australiju, Tursku..

Islamska država u video snimku, koji je po produkciji nalik na holivudski film, preti SAD da će borci Islamske države "proganjati um američkih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vojnika i sejati smrt u njihovim srcima" posle "neuspelih američkih misija u Avganistanu i Iraku", piše Hafington post.

Islamska država se u snimku dugom oko četiri minuta hvali i da širi svoju teritoriju, koja je, kako se navodi, već veća od Britanije, osam puta kao Belgija i 30 puta veća od Katara.

"Vi ste deo vražje koalicije i gorećete", kaže glas na snimku, prenosi 24 sata.hr.

Glas u stilu najava holivudskih blokbastera navodi da Amerika kaže da ima najveću vojsku u istoriji ali da se njeni vojnici vraćaju kući uplašeni, a 6500 ih svake godine počini samoubistvo.

Nakon Amerike, glas se obraća i drugim zemljama, uz poruku da će ih "spaliti plamen rata".

"Naš saveznik je najveci. On je Alah i sva slava ide njemu", navodi ID.

Slične video snimke, osim na engleskom, objavili su i na francuskom, ruskom i turskom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

ID: Na spisku "đavolje koalicije" i Srbija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2015

Islamska država je objavila novu pretnju upućenu na adrese čak 60 zemalja, među kojima su zapadne zemlje, Rusija, Iran, ali i zemlje regiona, uključujući Srbiju Hrvatsku, BiH i Sloveniju...Na video snimku prikazane su zastave te "koalicije" koja uključuje SAD, Veliku Britaniju, Japan, Kanadu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.