I Šapčani odlučuju o  finansiranju projekata

Izvor: RTS, 28.Nov.2015, 05:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Šapčani odlučuju o finansiranju projekata

Šapčani su se na anketnim listićima izjašnjavali za projekte koji bi želeli da se finansiraju iz budžeta grada 2016. godine.
Na prvi pogled, neki su pomislili da je štand političke stranke, ali ovoga puta Šapčani su se na anketnim listićima izjašnjavali za projekte koji bi želeli da se finansiraju iz budžeta grada 2016. godine.

"Iskreno, ja sam iznenađen ponuđenim. Oduševila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << me je izgradnja šabačke marine, takođe mi je jako bliska ideja izgradnji dečijih igrališta. Deca naša treba da imaju gde da izađu. Parve oni, eto, kod hotela u centru grada, ali to je centar, a treba da se igraju i deca na strani", kažu građani.
Anketa je deo projekta "Participativno budžetiranje" Balkanske istraživačke mreže i NALEDA koji pordžava Evropska unija, a komisija grada Šapca je od stotinu predloga mesnih zajednica za anketiranje odabrala deset.
"Projekat je osmišljen tako da se građani uključuju u donošenje odluka o budžetu  sa jedne strane, dakle informišu se o budžetu koji pune svojim sredstvima, a sa druge strane opština zajedno sa nama prolazi kroz ovaj proces i na jedan način uči", kaže Kalina Simić, Balkanska istraživačka mreža.
"Ovo je prava stvar, odličan projekat gde ćemo mi videti šta su problem građana, na šta oni žele da ukažu Gradskoj upravi i to je način na koji rad želi da komunicira sa građanima", kaže Marko Jančić, predstavnik Gradske uprave Šapca.
Osim ovog projekta, od nedavno, u šabačkim seoskim mesnim zajednicama ostaje novac od prikupljenog poreza a meštani sami odlučuju kako će da ga utroše.
rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.