I RUSI GRADE VRTIĆE U BEOGRADU Vesić: Pregovaramo i sa jednim evropskim lancem obdaništa

Izvor: Blic, 30.Mar.2017, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I RUSI GRADE VRTIĆE U BEOGRADU Vesić: "Pregovaramo i sa jednim evropskim lancem obdaništa"

Čelnici Beograda su rešili da na sve načine pokušaju da se izbore sa listama čekanja za vrtiće na kojima se trenutno nalazi više od 8.500 mališana.

– Poslednjih nekoliko meseci razgovaramo sa predstavnicima evropskog lanca vrtića koji su zainteresovani da grade više desetina takvih ustanova u Beogradu, a slične inicijative imamo i iz Rusije. Povećava se interesovanje stranih kompanija koje se tim poslom bave i verujem da ćemo veoma brzo doći u situaciju da u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << više nijedno dete neće čekati mesto u vrtiću. Trenutno oko 8.500 čeka mesto, od čega je oko 5.000 prioritet, što je nedopustiva situacija koja mora da se reši – objasnio je gradski menadžer Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, problem nedostatka mesta u vrtićima u Beogradu biće rešen ne samo izgradnjom novih već i prenamenom nekih objekata. Grad se priprema, dodao je Vesić, da iskoristi deo kredita od 50 miliona evra koji je namenjen za adaptaciju objekata u vrtiće.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.