I MSP potvrdilo: Iz Haga poslali otvorena pisma

Izvor: B92, 28.Feb.2017, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I MSP potvrdilo: Iz Haga poslali otvorena pisma

Ministarstvo spoljnih poslova BiH potvrdilo je da je kovertirana pošiljka, na ime predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića, stigla otvorena.

U saopštenju tog resora se navodi da je to otkriveno u procesu prijema i evidentiranja pošiljki, koje su stigle i na adrese bošnjačkog i hrvatskog člana Predsedništva BiH, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak je povodom uočenih nepravilnosti naložio pokretanje internih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procedura utvrđivanja odgovornosti zaposlenih u MVP-u i Ambasadi BiH u Hagu, a predsedavajući Predsjdništva BiH će se tim povodom obratiti medijima.

Inače, kako je ranije otkrio član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, u pismu iz MSP-a se traži pojašnjenje statusa bivšeg agenta BiH pred tim sudom Sakiba Softića.

Izetbegović je tada rekao da su zabunu oko Softića stvorila "privatna pisma" predsedavajućeg Predsedništva Mladena Ivanića i ministra spoljnih poslova Igora Crnadaka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.