Hurgada: Napad na plaži, nema povređenih Srba

Izvor: B92, 14.Jul.2017, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hurgada: Napad na plaži, "nema povređenih Srba"

Hurgada -- Dvoje turista je ubijeno, a četvoro ranjeno u napadu nožem na plaži u egipatskom letovalištu Hurgadi. Ambasada i MIP tvrde da nema povređenih Srba.

AP se poziva na izjavu egipatskih zvaničnika da je troje srpskih državljana povređeno, dok za B92 u ambasadi u Kairu kažu da nema naših državljana među povređenima.

Napadač je uhapšen i on je na saslušanju kako bi se utvrdili motivi napada, saopštili su egipatski zvaničnici.

Prema novim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << informacijama, u napadu nožem na plaži u Hurgadi ubijene su dve nemačke turistkinje, a četvoro stranaca je ranjeno, saopštile su lokalne egipatske vlasti.

Šef za bezbednost provincije Crveno more, general Mohamed el-Hamzavi je dodao da su među povređenima dve osobe češke nacionalnosti, prenosi Rojters.

Agencija AP je ranije javila da su nožem ubijene dve žene iz Ukrajine, a da su povređeni troje Srba i jedan Poljak. Na drugoj strani, ukrajinski mediji pišu da su među ranjenima jedna Ruskinja i petoro turista iz Nemačke.

BBC navodi da među povređenima ima i onih u "teškom stanju".

Kako saznajemo, napad se dogodio na zatvorenoj hotelskoj plaži hotela Zahabija.

Fotografije i snimak mesta napada možete pogledati - OVDE.

Ranije, B92 je dobio nezvaničnu potvrdu da ima Srba među povređenima, ali nam je zatim otpravnik poslova u ambasadi u Kairu Jugoslav Vukadinović rekao da to nije tačna informacija.

Kako kaže, u hotelu u kojem se dogodio napad ima državljana iz Srbije, ali svi su bezbedni i "čak nisu bili ni očevici događaja".

"U kontaktu smo sa hotelom, informacija je od vodiča Nataše Trifunović, koja radi za jednu turističku agenciju. Obišla je svih 30 soba, sve naše turiste i niko nije povređen", naveo je on, ističući da je uspostavljen kontakt i s Ministarstvom unutrašnjih poslova Egipta, iz kojeg su isto naveli.

Osim toga, on je istakao da je predstavnik srpske ambasade na putu ka Hurgadi, kao i da je napadač preplivao do plaže u kojoj je izvršen napad.

Napadač je ubadao turiste u lice, vrat i noge, navode neimenovani bezbednosni zvaničnici, a u hotel se najverovatnije, kako navode, "ušunjao preko obližnje plaže".

Prema njegovim rečima, srpske vlasti su u kontaktu sa svim srpskim turistima iz tog hotela i oni su svi na bezbednom i odbili su premeštaj u drugi hotel.

Novi napad dogodio se nekoliko sati nakon što su naoružani napadači ubili pet egipatskih policajaca na jugu Kaira, u poslednjem u nizu napada na bezbednosne snage.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad u Hurgadi – ubijene dve osobe, ranjeno četiri

Izvor: RTS, 14.Jul.2017

Napadač je nožem ubio dvoje nemačkih turista i ranio četvoro drugih u odmaralištu Hurgada na Crvenom moru. . Neimenovani izvor iz egipatske policije navodi da je napadač, mladić dvadesetih godina, obučen u majcu i farmerke...

Nastavak na RTS...

Egipatski zvaničnik: U napadu u Hurgadi ubijene dve Nemice, a ne Ukrajinke

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jul.2017

U današnjem napadu na goste jednog hotela u egipatskom letovalištu Hurgadi ubijene su dve Nemice, a ne Ukrajinke kako je ranije objavljeno, saopštio je egipatski bezbednosni zvaničnik...Naoružani muškarac nožem je ranio još četvoro stranih turista, među kojima su državljani Ukrajine i Češke,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.