Izvor: Blic, 07.Dec.2016, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hteo da prepliva Atlantik, ali onda mu se ostvarila NAJVEĆA NOĆNA MORA

Plivačkom maratoncu i bivšem policajcu Benu Huperu ostvarila se najgora noćna mora dok je pokušavao da ispuni svoj najveći san, da prepliva Atlantski okean. "Ujela" ga je izuzetno opasna meduza "portugalska krstarica" tj. fizalija.

Huper je ostao delimično paralizovan, ima poremećen govor i izuzetno nizak pritisak. Ben je svoj avanturistički poduhvat započeo pre 22 dana, a i pre toga je rekao kako se plaši morskih životinja poput meduza i morskih pasa.

Nesreću >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja ga je zadesila je podelio i na svom Fejsbuk profilu: "Moja najgora noćna mora se ostvarila. Napala me protugalska krstarica. Osetio sam neopisivi i iscrpljujući bol duž cele desne strane tela, od uva do nožnog prsta. Oči su mi se preokrenule. Delimično sam paralizovan. Govor mi je poremećen. Borio sam se da ostanem pri svesti. Krvni pritisak mi je bio 80/40 pre nego što su me stabilizovali. Ovo je ozbiljno".

Doktori su mu zabranili da ulazi u more nardnih 48 sati kako bi detaljno ocenili njegovo stanje.

Krakovi portugalske krstarice mogu da narastu preko devet metara i njihov "ubod’" može biti smrtonosan za čoveka. Otrov ove meduze vrlo lako može uzrokovati srčane probleme i u nekim slučajevima nemogućnost disanja.

Kako bi postavio službeni svetski rekord u plivanju preko Atlantika, Huper je na avanturu krenuo iz Dakara u Senegalu polovinom novembra, a put je trebalo da traje oko četiri meseca i da se završi u Natalu na severoistoku Brazila.

Ideja mu je bila da pliva do 12 sati dnevno pri čemu je izračunao da mora unositi oko 12.000 kalorija dnevno kako bi zadržao snagu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.