Hrvatska preplavljena srpskim bilbordima! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 21.Nov.2014, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska preplavljena srpskim bilbordima! (FOTO)

Turistička organizacija Srbije je odlučila da nakon pet godina aktivnog poslovanja na hrvatskom tržištu pokrene i bilbord kampanju kako bi pozvala što veći broj građana ove države da dođu u našu zemlju

Hrvatska je pre nekoliko dana osvanula sa bilbordima na kojima se građani ove države pozivaju da svoje zimske godišnje odmore provedu u Srbiji, pod sloganom “SRBIJA: jedno putovanje, bezbroj doživljaja!”.

Turistička organizacija Srbije (TOS) >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << se na ovaj potez odlučila jer Hrvatska predstavlja jedno od prioritetnih turističkih tržišta, posebno zbog toga što se zna da je u ovom periodu godine najveći broj turista baš iz te susedne zemlje.

Foto: Milena Đorđević

- Prema poslednjim statistikama, u Srbiji je od januara do septembra ove godine boravilo 43.143 Hrvata što je za 20 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, što nas je dodatno ohrabrilo da pojačamo svoje promotivne aktivnosti – naveli su iz ove agencije.

Reklamne aktivnosti na tržištu ove zemlje sprovode se i kroz dovođenje medija i organizatora putovanja iz Hrvatske u Srbiju, učešće na sajmu turizma u Zagrebu, oglašavanje na bilbordima i u turističkim časopisima, organizovanje susreta predstavnika turističke i hotelske industrije Srbije sa predstavnicima turističkih agencija iz Hrvatske.

Foto: Milena Đorđević

Budžet TOS-a na hrvatskom tržištu iznosi oko 30.000 evra, a kada se uzme u obzir da je svake godine veći broj turista u odnosu na prošlu, očekuje se da će se ova reklama i više nego isplatiti.

- Već pet godina smo prisutni na tom tržištu i veoma smo se angažovali kroz studijska putovanja i susretima predstavnika drugih agencija. Nakon toga je usledila bilbord kampanja koja je veoma zapažena i dobijamo mnogo poziva iz Hrvatske – kaže Gordana Cvetković iz TOS-a.

Osim reklamiranja zimske sezone, agencija poziva građane Hrvatske i na EXIT, Sabor trubača u Guči, odmore u banjskim centrima, kao i na mnoge druge manifestacije koje se održavaju u Srbiji.

Foto: Milena Đorđević

Možda će ovi bilbordi u Zagrebu usmeriti ove dve države ka boljim odnosima, pogotovu što se zna da od početka rata devedesetih godina nijedna reklama vezana za našu zemlju nije bila objavljena u Hrvatskoj.

Pored Hrvatske, pokrenuta je kampanja i u Republici Srpskoj na 12 bilborda u Banjaluci, Bijeljini, Istočnom Sarajevu i Trebinju.

(M. Bojić)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.