Izvor: Nezavisne Novine, 29.Apr.2016, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska industrija porasla 6,9 odsto u martu

Zagreb - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj, prema kalendarski prilagođenim podacima, porasla je u martu za 5,0 odsto u odnosu na prethodni mjesec, dok je u odnosu mart 2015. godine skočila za 6,9 procenata, objavio je danas Državni zavod za statistiku (DZS).

To je brži rast nego u februaru, kada je proizvodnja porasla 4,4 odsto, i veći nego što se očekivalo, prenosi agencija Hina.

Martovskim povećanjem proizvodnje nastavljen je uspon hrvatske industrije 14. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << mjesec zaredom na godišnjem nivou, što nije zabilježeno još od 2007, dvije godine prije početka šestogodišnje recesije.

Prema statističkim podacima, u prva tri mjeseca ove godine hrvatska industrijska proizvodnja je porasla 6,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.