Hrvatska druga na svetu po brzini Wi Fi interneta

Izvor: Blic, 19.Dec.2014, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska druga na svetu po brzini Wi Fi interneta

Kompanija Rotten Wi-Fi bavi se testiranjem javnih Wi - Fi mreža, objavila je listu država sa najboljim bežičnim internetom napravljenu na osnovu brzine i zadovoljnih korisnika.

Na prvom mestu se nalazi Litvanija, na drugom Hrvatska, dok top pet dopunjuju Estonija, Irska i Rumunija. Testiranje je obavljeno u 172 države, ali ipak se ovi rezultati ne mogu smatrati najrelevantnijim pošto su prikupljeni na osnovu anketa i sličnih metoda.

Među prvih 20 nisu se našle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kina, Japan i Južna Koreja, što je mnoge iznenadilo, jer su one po mnogim drugim kriterijumima tehnički najnaprednije države.

1. Litvanija

2. Hrvatska

3. Estonija

4. Irska

5. Rumunija

6. Velika Britanija

7. Danska

8. Mađarska

9. Belgija

10. Slovenija

11. Bugarska

12. Singapur

13. Finska

14. Švajcarska

15. Letonija

16. Nemačka

17. Švedska

18. Portugal

19. Kanada

20. SAD

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.