Hrvatska: Ratnom zločincu nuđeno mesto u Saboru?

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2015, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Ratnom zločincu nuđeno mesto u Saboru?

Ratni zločinac Mirko Norac imao je ponudu da se kandiduje na izborima za Hrvatski sabor, ali ga je u tome sprečio zakon.

Kako navode mediji, stranka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića: "Bandić Milan 365 – stranka rada i solidarnosti" ponudila je poslaničko mesto Norcu - i to da bude nosilac liste u  devetoj izbornoj jedinici.

Nekadašnji hrvatski general Mirko Norac osuđen je za zločine nad srpskim civilima tokom rata devedesetih godina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Sud ga je 2004. godine  proglasio krivim za zločine na gospićkom području i osudio na 12 godina zatvora, a 2008. za zločin u Medačkom džepu na šest godina.

Kad je i druga presuda postala pravomoćna, Vrhovni sud odredio je jedinstvenu kaznu od 15 godina.

Međutim, Norac je odležao samo sedam godina i uslovno je pušten u novembru  2011. godine.

Norcu tek nakon isteka kazne počinju da  teku rehabilitacioni rokovi, a ako se ne promeni izborni zakon za zastupnika se neće moći kandidovati još niz godina.

Milan Bandić nije želeo da potvrdi ili demantuje medijske navode da je generalu osuđenom za ratni zločin ponudio prvo mesto na listi svoje stranke u devetoj izbornoj jedinici.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.