Hrvatska: Pomoć za kupovinu štedljivih aparata

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Pomoć za kupovinu štedljivih aparata

Hrvatski Fond za zaštitu životne sredine objaviće krajem maja javni poziv građanima da kupe energetski efikasne kućne uređaje, uz subvenciju od 800 kuna (106 evra) po uređaju.

Podsticaj, prvi takav dosad, namenjen je za kupovinu zamrzivača, mašina za pranje sudova, kao i mašina za pranje i sušenje veša, nezavisno od dimenzija, preneo je riječki Novi list. Jedini uslov je energetski razred uređaja, koji mora da bude A+++, odnosno najštedljiviji u potrošnji električne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << energije, odnosno vode.

Istog dana kad objavi poziv građanima, Fond će objaviti i popis trgovaca kod kojih će uređaj moći da se kupi uz subvenciju. Svaki zainteresovani građanin moći će da dobije subvenciju za kupovinu jednog uređaja.

Fond je već objavio poziv trgovcima koji žele da učestvuju u ovom projektu i za njega rezervisao osam miliona kuna (1,06 miliona evra), što je dovoljno za subvencionisanje kupovine 10.000 kućnih aparata. U roku od mesec dana od kupovine, Fond će na račune građana refundirati subvenciju od po 800 kuna, istu za sve uređaje sa liste, nezavisno od toga koliko je uređaj koštao.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.