Hrvatska: Bandić tužio Milanovića i traži 300.000 kuna odštete

Izvor: Blic, 23.Apr.2014, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Bandić tužio Milanovića i traži 300.000 kuna odštete

Zagrebački gradonačelnik i bivši član vladajuće Socijaldemokratske partije (SDP) Milan Bandić tužio je premijera Zorana Milanovića zbog izjava u izbornoj kampanji i traži odštetu od 300.000 kuna (40 hiljada evra) za pretrpljenu duševnu bol.

"Zbog ovih vaših izjava, koje se nalaze trajno pohranjene na internetskim portalima, trpeću duševne boli, i ubuduće, i to trajno...", navodi se, između ostalog, u Bandićevoj tužbi podnetoj u zagrebačkom Opštinskom sudu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Bandićev advokat Krešimir Krsnik potvrdio je da je Bandićeva tužba primljena u zarebačkom sudu i da se čeka datum prvog ročišta.

Žestoka retorika na relaciji Milanović - Bandić vladala je za vreme lokalnih izbora.

"I kad sam rekao da je to klijentelistička družina, da Zagreb treba očistiti od korupcije. To sam mislio i to mislim i dalje", rekao je tada Milanović, piše zagrebački "Jutarnji list".

Bandić je, kako navodi list, odbio da komentariše Milanovićevu izjavu koji je još rekao:

"Da ću se sa tim solidarisati i da ću tome aplaudirao, neću. To je klijentelizam. To je korupcija. U okviru svojih ovlašćenja ću o tome govoriti jer o tome nešto znam".

Bandić je tu Milanovićevu izjavu doživeo kao klevetu i uvredu, angažovao advokata i tužio premijera zahtevajući nadoknadu štete u visini od 300 hiljada kuna, koju će, kako najavljuje, donirati u humanitarne svrhe.

Gradonačelnik tvrdi da su ga premijerove reči povredile i da su kod njega "prouzrokovale intenzivne duštvene boli".

"Posledice su se odrazile ne samo na tužiteljevo duševno stanje, već i ukupno stanje njegovih poslova, poslovni i privatni ugled, na svakodnevni poslovni i privatni život, a naročito su se manifestovale u sklopu njegove funkcije gradonačelnika", navodi se u tužbi.

Bandić tvrdi u tužbi da je svakodnevno izložen pitanjima o navodnim protivzakonitim radnjama, brojnim neugodnostima, ismejavanju, sumnjičavim pitanjima, podsmesima, pogrdnim komentarima, dobacivanjima.

"Trpi sumnje svojih saradnika što ga bitno ometa u nesmetanom obavljanju aktualne funkcije za koju je potrebno kontinuirano poverenje najbližih saradnika, svih zaposlenika u Gradu Zagrebu, gradskih i državnih političkih struktura i celokupne javnosti", navodi se u tužbi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bandić tužio Milanovića, trži 40.000 evra odštete

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2014

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik i bivši član vladajuće Socijaldemokratske partije (SDP) Milan Bandić tužio je premijera Zorana Milanovića zbog izjava u izbornoj kampanji i traži odštetu od 300.000 kuna (40 hiljada evra) za pretrpljenu duševnu bol.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.