Hrvati uklonili OGRADU na granici sa Srbijom (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 30.Jun.2016, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati uklonili OGRADU na granici sa Srbijom (FOTO)

Ograda na graničnom prelazu Batina, između Hrvatske i Srbije, uklonjena je u poslepodnevnim satima.

Podsetimo, u sredu uveče oko 20 sati zaustavljen je saobraćaj i s hrvatske i sa srpske strane, bez prethodne najave i objašnjenja, a ujutro je počelo postavljanje ograde.

- U cilju sprečavanja eventualnog pokušaja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku preko graničnog prelaza Batina, a na osnovu čl. 7. Zakona o nadzoru državne granice (NN 83/13) preventivno su bile >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << postavljene tehničke prepreke koje se po potrebi i u skladu sa stanjem bezbednosti mogu aktivirati, radi potpune blokade mosta, odnosno saobraćajnice koja vodi prema navedenom prelazu. U ovom trenutku na navedenom području nema bezbednosne ugroženosti - saopšteno je u četrvtak iz MUP-a RH.

Foto: Tanjug/AP

U prvom izbegličkom talasu ograda je bila postavljena na prelazu Baranjsko Petrovo Selo, ali s mađarske strane. Ovo je bio prvi put da je Hrvatska podigla ogradu na granici prema nekoj susednoj državi, prenosi N1 Zagreb.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uklonjena ograda sa graničnog prelaza između Hrvatske i Srbije

Izvor: Blic, 30.Jun.2016

Ograda na graničnom prelazu Bezdan - Batina između Hrvatske i Srbije uklonjena je danas u poslepodnevnim satima, javio je Tanjugov izveštač...Hrvati su ogradu počeli da postavljaju tokom prethodne noći, a hrvatski MUP je ranije saopštio da je ta prepreka postavljena s ciljem sprečavanja eventuelnog...

Nastavak na Blic...

Hrvati se predomislili: Uklonjena ograda sa graničnog prelaza sa Srbijom

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jul.2016, 09:09

Ograda na graničnom prelazu Bezdan - Batina između Hrvatske i Srbije uklonjena je u četvrtak u poslepodnevnim satima, prenose mediji...Hrvati su ogradu počeli da postavljaju u sredu tokom noći, a hrvatski MUP je ranije saopštio da je ta prepreka postavljena s ciljem sprečavanja eventuelnog pokušaja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.