Holandija: Odbijeni azilanti ostaju i bez hrane

Izvor: B92, 30.Avg.2015, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija: Odbijeni azilanti ostaju i bez hrane

Holandija uvodi nova pravila za tražitelje azila čija je prijava odbačena, ukinuće im hranu i smeštaj nekoliko nedelja posle toga, piše Independent.

Za razliku od Nemačke i Francuske, država koje pokušavaju da pomognu izbeglicama, holandska vlada kreće u potpuno drugom smeru.

Od novembra ove godine, svaki migrant kome bude odbijen status izbeglice imaće manje od mesec dana do deportacije ili će morati da ostane na ulici.

U okviru novih mera, biće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatvoreno 30 regionalnih centara koji nude smeštaj i hranu za tražioce azila, bez obzira na njihov status.

Slične mere uvele su Finska i Velika Britanija, a tokom prošle godine Holandija je dobila skoro 15.000 zahteva za azil.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Holandija: Rigorozne mere za azilante, posle par nedelja šalju ih kući

Izvor: Večernje novosti, 31.Avg.2015, 00:22

Holandija planira uskoro da uvede nova pravila prema kojima će tražiocima azila uskratiti i hranu i smeštaj posle samo nekoliko nedelje ako njihov zahtev za azil bude odbačen, objavio je danas britanski Independent. Dok Nemačka "otvara vrata" da bi omogućila jednostavniji dolazak za izbeglice,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.