Hejgel:Ovi su opasniji od terorista

Izvor: B92, 22.Avg.2014, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hejgel:Ovi su opasniji od terorista

Sekretar odbrane SAD Čak Hejgel izjavio je danas da je ekstremna islamistička organizacija Islamska država još opasnija od terorističkih organizacija.

"Islamska država je nešto drugačije od svega što smo do sada imali prilike da vidimo. Treba da budemo spremni na sve", rekao je Hejgel na konferenciji za novinare u Vašingtonu.

On je rekao da Islamska država nije samo teroristička organizacija.

"Oni uspevaju da spoje ideologiju i svoja znanja iz oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojne taktike i strategije. Ta organizacija je jako dobro finansirana", rekao je američki sekretar odbrane.

Hejgelova izjava usledila je dan pošto su pripadnici Islamske države objavili snimak pogubljenja američkog novinara Džejmsa Folija (James Foley) i preuzeli odgovornost za njegovo ubistvo.

SAD su danas nastavile sa bombardovanjem uporišta Islamske države na severu Iraka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hejgel: Islamska država još opasnija od drugih terorista

Izvor: Blic, 22.Avg.2014

Sekretar odbrane SAD Čak Hejgel izjavio je u četvrtak da se ekstremna islamistička organizacija Islamska država, koja kontroliše delove Sirije i Iraka, razlikuje od ostalih terorističkih organizacija i da je još opasnija od njih..."Islamska država je nešto drugačije od svega što smo do sada...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.