Harvard: Margarin je zdraviji od maslaca (istraživali 30 godina)

Izvor: Vesti-online.com, 05.Okt.2015, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Harvard: Margarin je zdraviji od maslaca (istraživali 30 godina)

Istraživanje s Harvarda koje je trajalo čak 30 godina, upućuje na to da margarin uopšte nije loš za naše zdravlje. Naprotiv!

Istraživači Harvardske škole za javno zdravlje pratili su ishranu 13.000 lekara i medicinskih sestara u poslednjih 30 godina, a svoja otkrića objavili u časopisu Američkog koledža za kardiologiju.

Zaključak studije jeste da zamena zasićenih masti pronađenih u maslacu s nezasićenim mastima pronađenim u biljnim uljima i margarinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << značajno smanjuje rizik od srčanih bolesti.

Ova otkrića su potpuni kontrast većine studija koje tvrde da osobe koji smanje unos zasićenih masti nemaju manji rizik od srčanih tegoba.

- Zasićene masnoće i rafinisani ugljeni hidrati jednako su nezdravi kada su u pitanju bolesti srca. Naše istraživanje pokazuje da bi trebalo jesti više nezasićenih biljnih masti, kao i zdravih ugljenih hidrata - rekao je voditelj ovog istraživanja profesor Frenk Hju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.