Hapšenje u Brazilu zbog ratnih zločina u Jugoslaviji

Izvor: B92, 31.Jul.2016, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje u Brazilu zbog ratnih zločina u Jugoslaviji

Rio de Žaneiro -- Brazilske vlasti uhapsile su Nikolu Ćeranića (47) koga vlasti BiH gone od 1992. zbog optužbi da je počinio ratne zločine tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji.

Kancelarija brazilskog federalnog tužioca navodi da je Ćeranić uhapšen u gradu Indajatuba, oko 45 kilometara severozapadno od Sao Paula, javlja Rojters.

Ni Interpol ni brazilske vlasti nemaju više detalja o zločinima za koje je Ćeranić optužen, niti je jasno koliko je dugo on boravio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Brazilu, navodi britanska agencija.

Brazilsko Ministarstvo pravde prosledilo je 24. juna Vrhovnom sudu zahtev za izručenje Ćeranića koje su podnele vlasti BiH i otpočeta je potraga za njim.

Državni i federalni brazilski tužioci su sarađivali sa kolegama iz BiH i policijom u Sao Paulu kako bi pronašli i uhapsili Ćeranića.

Prema brazilskom zakonu, Vrhovni sud odlučuje o svim zahtevima za ekstradiciju, a neizvesno je kada će odluka biti doneta, zaključuje Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenje u Brazilu zbog ratnih zločina u Jugoslaviji

Izvor: Radio 021, 31.Jul.2016

Brazilske vlasti uhapsile su Nikolu Ćeranića (47) koga vlasti BiH gone od 1992. zbog optužbi da je počinio ratne zločine tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji...Kancelarija brazilskog federalnog tužioca navodi da je Ćeranić uhapšen u gradu Indajatuba, oko 45 kilometara severozapadno od Sao Paula...Ni...

Nastavak na Radio 021...

UHAPŠEN NIKOLA ĆERANIĆ! Interpol ga pronašao u Brazilu (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 31.Jul.2016

Brazilske vlasti uhapsile su u subotu Nikolu Ćeranića (47), koga vlasti Bosne i Hercegovine gone od 1992. zbog optužbi da je počinio ratne zločine tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji, javlja danas Rojters...Kancelarija brazilskog federalnog tužioca saopštila je da je policija Ćeranića uhapsila...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.