Haos u Varšavi: Nacionalisti marširali, anti-fašisti se sukobili sa policijom (Foto/Video)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2017, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Varšavi: Nacionalisti marširali, anti-fašisti se sukobili sa policijom (Foto/Video)

U glavnom gradu Poljske juče je bilo opsadno stanje dok je policija obezbeđivala nacionalistički skup

Nekoliko stotina uglavnom muškaraca okupilo se u glavnom gradu Poljske kako bi učestvovali u maršu povodom proslave 83. godišnjice od osnivanja Nacionalnog radikalnog kampa.

Nacionalni radikalni kamp je bio pokret populističke ekstremne desnice koji se afirmisao u teškoj političkoj i ekonomskoj situaciji između dva svetska rata.

Danas postoje mnoge >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kontroverze koje se vezuju za ovaj pokret, a ključne sporne tačke su činjenice da je pokret bio jako blizak sa nacističkom Nemačkom i fašističkom Italijom.

Tokom marša u Varšavi na jednoj strani su bili nacionalisti, poklonici Nacionalnog radničkog kampa, obučeni militaristički, u stroju, sa zastavima i transparentim.

Na drugoj strani su bili anti-fašisti koji su pokušali da se probiju do nacionalista  i da im blokiraju put.

Između sukobljenih strana našla se policija koja je pokušala da spreči incidente većih razmera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.