Haos u Jerevanu: Pucnjava i sukob demonstanata i policije

Izvor: B92, 30.Jul.2016, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Jerevanu: Pucnjava i sukob demonstanata i policije

Jerevan -- U Jermeniji je došlo do sukoba policije i više hiljada demonstranata koji podržavaju napadače koji već skoro dve nedelje drže taoce u policijskoj stanici.

Nekoliko demonstranata je povređeno u blizini zgrade policije gde se od 17. jula nalaze taoci, javlja AFP.

Jermenska policija je, takođe, razmenila vatru sa proopozicionom grupom koja drži taoce. Tri naoružana napadača ranjena su u razmeni vatre sa policijom, rekao je portparol jermenske policije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ašot Agaronjan.

Oni su, kako je istakao na svom nalogu na Fejsbuku, prvi počeli da pucaju, preneo je AP.

Pored tri napadača koja su danas ranjena, pet je povređeno u razmenama vatre sa policijom.

Napadači, takođe, još drže za taoce tri člana ekipe Hitne pomoći, koje su 27. jula zarobili nakon što su pozvani da pruže pomoć dvojici ranjenih napadača, koja su ostala u policijskoj stanici.

Grupa od 29 naoružanih napadača zauzela je policijsku stanicu u Jerevanu 17. jula i ubila jednog policajca, a ranila još nekoliko, zahtevajući oslobađanje istaknutog opozicionara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Haos u Jermeniji: Pucali na policiju!

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2016

U Jermeniji je došlo do sukoba policije i više hiljada demonstranata koji podržavaju napadače koji već skoro dve nedelje drže taoce u policijskoj stanici, javljaju svetske agencije...Nekoliko demonstranata je povređeno u blizini zgrade policije gde se od 17. jula nalaze taoci. Jermenska policija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.