Hamond stigao u posetu Beogradu

Izvor: Mondo, 07.Okt.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamond stigao u posetu Beogradu

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Filip Hamond doputovao je u posetu Beogradu gde će sutra razgovarati sa visokim srpskim zvaničnicima.

Foto: tanjug/tanja valic

Teme će biti migracije pristupanje Srbije, EU i bilateralni i regionalni odnosi, objavljeno je na Twitter nalogu šefa britanske diplomatije.

Hamond će se sutra sastati sa premijerom Vučićem, posle čega će biti održana konferencija za štampu.

Ujutro je predviđen sasatanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

Britanski ministar je u januaru boravio u Srbiji, a premijer Vučić je tada izjavio da Srbija ima podršku Velike Britanije na putu ka EU, kao i za reforme koje sprovodi.

Hamond je stupio na čelo Forin ofisa jula prošle godine nakon sto je britanski premijer Dejvid Kameron izvršio do tada najširu rekonstrukciju vlade, a prati ga reputacija izrazitog evroskeptika.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.