Hamond stigao u Beograd

Izvor: B92, 07.Okt.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamond stigao u Beograd

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Filip Hamond doputovao je u posetu Beogradu gde će sutra razgovarati sa visokim srpskim zvaničnicima.

Teme će biti migracije pristupanje Srbije, EU i bilateralni i regionalni odnosi, objavljeno je na tviter nalogu šefa britanske diplomatije.

Hamond će se sutra sastati sa premijerom Vučićem, posle čega će biti održana konferencija za štampu.

Ujutro je predviđen sasatanak sa šefom srpske diplomatije Ivicom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dačićem.

Britanski ministar je u januaru boravio u Srbiji, a premijer Vučić je tada izjavio da Srbija ima podršku Velike Britanije na putu ka EU, kao i za reforme koje sprovodi.

Hamond je stupio na čelo Forin ofisa jula prošle godine nakon sto je britanski premijer Dejvid Kameron izvršio do tada najširu rekonstrukciju vlade, a prati ga reputacija izrazitog evroskeptika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.