HRVATSKA NA NOGAMA: Uhapšen gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i još 18 osoba!

Izvor: Kurir, 19.Okt.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATSKA NA NOGAMA: Uhapšen gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i još 18 osoba!

Protiv Bandića, Petra Pripuza i Slobodana Ljubičića Kikaša biće podnete krivične prijave zbog korupcije, zloupotrebe položaja i drugih krivičnih dela. Pored ove trojice, uhapšeno još 16 osoba

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uhapšen je tokom današnjeg popodneva, potvrdio je Jutarnjem listu izvor u hrvatskoj policiji.

Uz Bandića, privedeni su suvlasnik Uprave kompanije za sakupljanje i preradu industrijskog otpada CIOS-Petar Pripuz, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predsednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić Kikaš.

[BREAKING] Jutarnji doznaje: Uhićen je Milan Bandić! http://t.co/fXwTLd95qR

Kako Jutarnji saznaje iz policije, posle višemesečne kriminalističke istrage nezakonitih postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu, koju su sproveli Uprava policije i Policijski nacionalni USKOK, a koju su koordinisali Državno tužilaštvo RH i USKOK, uhapšen je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kao i suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz i predsednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić Kikaš.

Uz Bandića se vezuju brojne afere: Dinamov stadion, Krašograd, trgovanje uticajem, česte malverzacije u Zagrebačkom holdingu.

Prema još nepotvrđenim informacijama, policija je jednog od osumnjičenika privela na granici sa Slovenijom.

Policija je započela hapšenje posle istrage o 7,5 miliona kuna vrednom ugovoru skopljenom između grada Zagreba i firme Cezar u vlasništvu uhapšenog Petra Pripuza, koja je uklanjala glomazni otpad sa zagrebačkih ulica.

Bandić i njegovi saradnici uhapšeni su zbog, kako se spekuliše, slučaja palionice. Takođe nezvanično saznaje se da Bandića terete i za malverzacije u predsedničkoj kampanji 2009. godine.

Osim spomenutog trojca, policija je uhapsila još 16 osoba.

Hapšenje je, bez navođenja imena, objavljeno i na internet stranici Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK).

U saopštenju se navodi da će se u odnosu na uhapšene osobe sprovesti određene dokazne radnje i oni će u zakonskom roku biti sproverdeni istražnom sudiji .Krivična prijava zbog osnovane sumnje da su uhapšeni počinili više koruptivnih krivičnih dela, zloupotrebu položaja i ovlašćenja i trgovanje uticajem biće podneta USKOK-u.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Uhapšen gradonačelnik Zagreba

Izvor: B92, 19.Okt.2014

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uhapšen je danas, saznaje hrvatski "Jutarnji list"...Zagrebački gradonačelnik uhapšen je u nedelju poslepodne, potvrdio je za "Jutarnji.hr" izvor iz policije. U toku je pretres Bandićevog stana...Osim Bandića, privedeni su i suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz i predsednik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.