HR: Ispred bista antifašističkim borcima  krst i vešala

Izvor: B92, 24.Okt.2016, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR: Ispred bista antifašističkim borcima " krst i vešala

U noći između nedelje i ponedeljka na biste deset istarskih antifašističkih boraca u Titovom parku u Puli postavljene su crne vreće s belim krstom.

Ispred spomenika je postavljeno i vešalo, piše "Novi list".

Iako autor tog čina, koji se krije iza nekoliko pseudonima, to naziva umetničkom instalacijom s porukom koju je poslao na nekoliko adresa medijskih kuća, gradonačelnik Boris Miletić najoštrije je danas osudio taj incident.

"Najoštrije osuđujem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << incident koji se sinoć u noćnim satima dogodio u Titovom parku u Puli gde su nepoznate osobe postavile sablasne crne plastične vreće s belim krstovima preko bista naših poznatih i slavnih istarskih antifašističkih boraca", rekao je Miletić.

On je osudio i napravu koja aludira na vešala, a koja je takođe postavljena pored bisti, i pozvao policiju što pre pronađe počinitelje tog prekršajnog dela.

Gradonačelnik je napomenuo da o tom činu Grad Pula kao nadležna institucija nije bio obavešten, istakavši da je Pula multikulturalni i multietnički grad koji neguje vrednosti tolerancije i antifašizma i diči se antifašističkom istorijom i njenim borcima koji su živote dali za slobodu i jednakost svih građana Pule i Istre.

"Naše zajedničke vrednosti suživota i tolerancije, odnosno vrednosti antifašizma i njegovu ostavštinu, nastavićemo da branimo po svaku cenu", naglasio je Miletić, navodi "Novi list".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.