HOTLAJN ZA STRANCE: Novi telefonski broj za žrtve diskriminacije i rasizma!

Izvor: Kurir, 01.Feb.2015, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOTLAJN ZA STRANCE: Novi telefonski broj za žrtve diskriminacije i rasizma!

Ovaj broj mogu da pozovu svi stranci koji su na osnovu porekla, boje kože ili vere doživeli bilo kakvu vrstu neprijatnosti, diskriminacije ili su bili žrtve rasizma

BEČ - Stranci u Austriji koji su doživeli neki oblik diskriminacije imaju mogućnost da se od ponedeljka do petka obrate na broj 050 11 50 4242, predoče svoj problem i zatraže savet i pomoć.

Građanski servis Ministarstva inostranih poslova otvara novu telefonsku liniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koju mogu da pozovu svi stranci koji su na osnovu porekla, boje kože ili vere doživeli bilo kakvu vrstu neprijatnosti, diskriminacije ili su bili žrtve rasizma.

Hotlajn će biti dostupan svakim radnim danom od 8 do 17 sati.

Eksperti koji će biti na vezi pokušaće da pomognu strancima i uputiti ih odgovorajućim savetovalištima i ustanovama.

U ovaj projekat uključeno je i udruženje ZARA. Njihov posao je pravno savetovanje osoba koje su doživele rasistički napad. Alarmanto je da se u 2013. godini broj osoba koje su prijavile slučaj rasizma udvostručio u odnosu na prvo polugodište prethodne godine. Godišnje oko 800 osoba zatraži pomoć, prvenstveno muslimani i Jevreji.

Ministar inostranih poslova, Sebastijan Kurc (Sebastian Kurz -ÖVP) pozdravlja otvaranje ovakve linije: On je rekao da je potrebno da postoji jedno, centralizovano mesto za kontaktiranje u ovakvim slučajevima. Naročito danas, u vreme kad diskriminacija i netrpeljivost prema strancima i antisemitizam ponovo rastu.

(S. V.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.