HOROR NA BEČKOM KUPALIŠTU: Sajla ženi (42) otkinula ruku!

Izvor: Kurir, 28.Jul.2015, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOROR NA BEČKOM KUPALIŠTU: Sajla ženi (42) otkinula ruku!

Ronioci posle dva sata potrage uspeli da pronađu odsečeni deo ruke stavili u led i prevezli u bolnicu ali je bilo kasno

BEČ - Teška nesreća dogodila se u nedelju u rekreativnom centri na području Novog Dunava (Neue Donau) u Beču.

Prilikom vožnje na vejkbordu jedna Bečlijka (42) ostala je bez ruke. Njoj je sajla bukvalno otkinula pola ruke. Očevici kažu da nisu videli šta sam trenutak nesreće već samo u jednom trenutku ženu kako krvari i kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nedostaje desna ruka ispod lakta.

Teško povređenu ženu su iz Novog Dunava izvukli su spasioci i ona je odmah prebačena u Opštu univerzitetsku bolnicu Beča (AKH). Profesionalni vatrogasni ronioci uspeli su tek posle dva sata potrage da pronađu odsečeni deo ruke. Stavili su je u led i hitno prevezli u AKH bolnicu, ali na žalost već je bilo kasno. Lekari više nisu mogli da je prišiju nesrećnoj ženi, koja je i sama lekar. Ona je po ukazanoj pomoći izvan životne opasnosti.

Inače vejkbord lift je na Novom Dunavu dozvoljen tek od ovog proleća u Beču. Preduzeće koje njime upravlja isključuje mogućnost tehničkog defekta. Organi gradske uprave proveriće da li je sve bilo zaista u redu i da li su poštovani svi propisi.

Vejkbord (wakeboard) je široka "skija" za vodu, nalik skejtbordu sa kojom se klizi po površini vode, a vuče je ili motorni čamac, ili specijalna žičara, kao što je to slučaj u Beču. Policija je pokrenula istragu kako bi se tačno utvrdili uzroci ove nesreće. .

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.