HNK: Neispravan veliki broj uzoraka vode

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2015, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HNK: Neispravan veliki broj uzoraka vode

SARAJEVO - Čak 10 odsto vode iz javnih vodovoda u Mostaru, Čitluku, Jablanici i Konjicu mikrobiološki je neispravno, pokazuju analize uzetih uzoraka koje radi Zavod za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Riječ je o dezinfikovanoj vodi koja je prošla obradu, ali do mikrobiološke neispravnosti dolazi zbog puknutih i starih cijevi, te niza drugih uzročnika, piše "Večernji list" u izdanju za BiH.

U kantonalnom Zavodu za javno zdravstvo ističu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je znatno gore stanje u lokalnim vodovodima, gdje je čak 60, a negdje i 70 odsto vode mikrobiološki neispravno.

List prenosi upozorenje stručnjaka da u vrijeme velikih vrućina kontaminirana voda predstavlja jednu od opasnosti po zdravlje ljudi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.