HIT: Nude sahranu na Mesecu za 12.000 dolara

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIT: Nude sahranu na Mesecu za 12.000 dolara

Ta firma specijalizovana je za organizaciju sahrana u svemiru, a u svoju ponudu odnedavno su uvrstili i to da čovek po želji može da bude pokopan i na Zemljinom satelitu

VAŠINGTON - Američka kompanija „Elizijum spejs“ iz San Franciska objavila je da svi zainteresovani koji bi želeli da njihovo telo posle smrti počiva na Mesecu to mogu da urade preko nje.

Naime, ta firma specijalizovana je za organizaciju sahrana u svemiru, a u svoju ponudu odnedavno su uvrstili >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i to da čovek po želji može da bude pokopan i na Zemljinom satelitu, i to po ceni od 12.000 dolara.

Međutim, kako bi izašli u susret svojim budućim klijentima, iz „Elizijum spejsa“ su naveli da će za prvih pedeset zainteresovanih sahranu, to jest ostavljanje kremiranih ostataka na Mesecu, naplatiti samo 9.950 dolara.

- Porodice koje kod nas uplate nebesku sahranu imaće posebnu vezu s pokojnicima, posebno dok budu gledali noćno nebo puno zvezda - objasnio je Tomas Sajvit, bivši inženjer NASA i osnivač „Elizijum spejsa“.

Inače, njegova kompanija počela je s radom 2013. i ima eksperte i iz pogrebničke delatnosti, ali i znanje iz glavnih istraživanja NASA. Prva tura pepela, to jest ljudskih ostataka, biće poslata na Mesec polovinom 2017.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.