HIT: Dedu u zatvor zbog knjige

Izvor: Kurir, 23.Apr.2014, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIT: Dedu u zatvor zbog knjige

BEOGRAD - Ljudska mašta može svašta!

Čak 63,5 odsto ljudi u Srbiji ne čita knjige, a od oko 160.000 članova Biblioteke grada Beograda, najredovniji posetioci su penzioneri.

- Knjige se ne vraćaju i po 15 godina, a kad se vrate, često su oštećene, pretvorene u herbarijum ili podmetač za kafu - kaže Sara Ivković Marković iz ove biblioteke povodom Svetskog dana knjiga 23. aprila.

- Izgovori onih koji kasne s vraćanjem knjiga su različiti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Jedan deka je sa zakašnjenjem vratio knjigu, uz obrazloženje da je unuk kriv, ali da on prihvata da ide u zatvor. Drugi čovek nam je rekao da se prilikom izlaska iz biblioteke zaglavio u liftu i sad zbog straha ne sme da dođe da bi vratio knjigu. U delu „Tehnologija vina“ pronašli smo isečak iz novina sa slikom glumca Leonarda Dikaprija - priseća se Sanja i otkriva da su i dalje najčitaniji naslovi oni koje su se izdavali i pre dve decenije.

- Dame starije od 65 godina više čitaju i one su sklonije ženskim piscima, poput Mirjane Bobić Mojsilović, Isidore Bjelice, Ljiljane Habjanović...

(S. I.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.