HAOS S MIGRANTIMA: Mađari šalju vojsku, hapse sve na granici!

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS S MIGRANTIMA: Mađari šalju vojsku, hapse sve na granici!

To je dodatni problem. Moramo napraviti naš akcioni plan. Verujem da ćemo doći do rešenja da se sve to ne bi pretvorilo u katastrofu, rekao premijer Vučić

BEOGRAD - Mađarska će poslati 3.500 vojnika na granicu sa Srbijom kako bi sprečila sve veći priliv nelegalnih migranata, a 15. septembra na snagu stupa zakon kojim će se zatvorom do pet godina kažnjavati svaki ilegalan prelazak granice.

- Obavestićemo sve - i tražioce azila, i krijumčare, i susedne zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << - koja su nova pravila i kako će izgledati nova praksa ulaska u Mađarsku i onda ćemo posle nedelju dana početi s primenom novog zakona. Verujem da će to biti uspešno i, korak po korak, uspećemo da kontrolišemo svoju granicu - izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je juče telefonskim putem o ovome obavestio i premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Pet godina zatvora

Orban je Vučiću rekao da očekuje da će imigranti i krijumčari potražiti nove tranzitne puteve zaobilazeći Mađarsku i da zemlje u regionu moraju da se spreme za to.

- Za nas ovo predstavlja dodatni problem i mi sada moramo da napravimo naš akcioni plan. Razgovarao sam sa Orbanom o nastavku saradnje dve zemlje, ali i o problemima s kojima se suočavamo, kao i zidu za koji sam siguran da mu se niko ne raduje. Verujem da ćemo doći do sveobuhvatnog rešenja jer bi se u suprotnom sve pretvorilo u pravu katastrofu - rekao je Vučić prilikom jučerašnjeg obilaska prihvatilišta za migrante u Kanjiži.

Politički azilanti

NEMCI, DAJTE IM MANJE PARA I NEĆE IH BITI

Vučić i ministarka za evropske integracije nemačke pokrajine Bavarske Beata Merk složili su se da Nemačka treba da zaustavi priliv lažnih azilanata poreklom s Balkana.

- Oni tamo idu zbog para. Najlakše je da ne radite ništa, sedite u prihvatnom centru u Nemačkoj, uzimate  po 500 evra. Samo vi smanjite pare koje im dajete i nećete imati političke azilante - kazao je premijer.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.