Gužve na granici, na Horgošu- Mađarska policija preusmerava saobraćaj

Izvor: Večernje novosti, 01.Avg.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve na granici, na Horgošu- Mađarska policija preusmerava saobraćaj

Smena turista iz zapadne Evrope uzrokovala je današnja višečasovna zadržavanja na graničnom prelazu Horgoš. Kako je Tanjugu rekao pomoćnik komandira stanice Granične policije Horgoš Nemanja Perišić trenutno zadržavanje na ulazu u Srbiju je do 60 minuta, a na izlazu do 120 minuta. "Smena turista je glavni razlog pojačanog intenziteta saobraćaja kako na ulazu, tako i na izlazu iz Republike Srbije", rekao je Perišić. On je dodao da su danas angažovani svi materijalno-tehnički i >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kadrovski kapaciteti kako bi zadržavanja bila što je moguće kraća, otvorene su sve saobraćajne trake i u funkciji su sve kontrolne kabine. Perišić smanjenje intenziteta saobraćaja na ulazu u zemlju očekuje polovinom avgusta, kada očekuje da se drastično poveća intenzitet saobraćaja na izlazu iz Srbije. Svima koji kreću na put savetuje korišćenje alternativnih prelaza, poput juče otvorenog Horgoš 2, kao i Bački Vinogradi i Đala. Na graničnom prelazu Horgoš ovoga jutra su višečasovna zadržavanja putnika, kako na ulazu, tako i na izlazu iz Srbije, pokazuju podaci nase i mađarske granične policije. U momentu kada je Tanjugova ekipa bila na prelazu Horgoš, prostor između prelaza Horgoš sa srpske i prelaza Reske sa mađarske strane na izlazu iz Srbije bio je prepun vozila. Istovetna situacija bila je i na ulazu u Srbiju, ali se nakon što su mađarski organi počeli sa preusmeravanjem saobraćaja u Mađarskoj ka Kelebiji, u datom momentu pritisak se smanjio, što ne znači da se neće pojačati u narednim satima. Najnoviji podaci Mađarske policije pokazuju da je zadržavanje na Horgošu dva sata na ulasku, a tri sata na izlasku iz Mađarske. Na Kelebiji se čeka dva sata na izlasku iz Mađarske. Na prelazu Bački Vinogradi, prema tim podacima, čeka se pola sata na izlazu i sat vremena na ulaz u Mađarsku.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Gužve na Horgošu, policija preusmerava saobraćaj

Izvor: RTS, 01.Avg.2015

Na Horgošu i Batrovcima od jutros se na izlaz iz Srbije čeka tri sata, a na ulazak dva. Mađarska policija na 173. kilometru auto-puta preusmerava saobraćaj ka graničnom prelazu Tompa-Kelebija. Prevrnula se cisterna kod Aleksinca, što je usporilo saobraćaj, javlja dopisnik RTS-a. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.