Velike gužve na graničnim prelazima

Izvor: B92, 26.Jul.2014, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velike gužve na graničnim prelazima

Beograd -- Zbog dugog zadržavanja na graničnim prelazima, Uprava carine i MUP preduzeće sve neophodne mere kako bi se maksimalno ubrzalo propuštanje vozila.

Takođe, zbog velikih vrućina, na graničnim prelazima sa najdužim zadržavanjem vozila, u toku dana će biti dopremljene i hladnjače sa vodom.

Tokom dana, ministarka Zorana Mihajlović će i lično obići granični prelaz Batrovci, saopšteno je iz Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Na graničnom prelazu Batrovci, na ulazu u zemlju, zadržavanje za putnička, motorna vozila je dva sata, a za autobuse 60 minuta, dok se na izlazu iz Srbije čeka oko sat vremena, saopšteno je danas iz MUP-a.

Na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, zadržavanje za putnička vozila je oko sat i po, na prelazu Šid pola sata, na prelazu Jabuka i Gostun 20 minuta, a na Bogojevu 50 minuta.

Pri izlasku iz Srbije zadržavanje na graničnom prelazu Jabuka je do 30 minuta, na Bogojevu, Bačkim Vinogradima i Batrovcima je oko jednog sata, dok se na Gradini čeka oko dva sata.

Kako je saopšteno, na ostalim graničnim prelazima nema većih zadržavanja.

Na prelazima minimum granične kontrole

Na graničnim prelazima preduzet je minimum granične kontrole kako bi se vozila manje zadržavala i brže propuštala, rekli su Tanjugu predstavnici stanica granične policije.

Pomoćnik komandira stanice granične policije Dimitrovgrad Darko Pejčić rekao je da na prelazu Gradina nema većeg zadržavanja vozila na izlazu iz zemlje i da ukupno funkcioniše devet traka, od kojih je sedam za putnička, motorna vozila, a dve za teretna vozila i autobuse.

Kako je rekao, trenutno je pojačan intenzitet saobraćaja na izlazu iz zemlje, na ulazu nema čekanja, a od jutros je uveden minimum granične kontrole, kako se vozila ne bi duže zadržavala.

Inače, gužve na tom prelazu jutros su trajale više od dva sata.

Zamenik komandira stanice granične policije Horgoš Nenad Tabajica rekao je Tanjugu da je na tom prelazu takođe, još jutros, uveden minimum granične kontrole i da trenutno putnička, motorna vozila na ulazu u zemlju čekaju 90 minuta.

Tabajica je dodao da na izlazu iz zemlje nema zadržavanja.

Kako je Tanjugu rečeno na graničnom prelazu Batrovci, teretna vozila čekaju oko 20 minuta, dok je MUP nešto ranije saopštio da se na Batrovcima čeka oko dva sata.

Zbog dugog zadržavanja na graničnim prelazima iz pravca Hrvatske i Mađarske, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović dogovorila se ranije danas sa Upravom carina i MUP-om da se preduzmu sve neophodne mere kako bi se maksimalno ubrzalo propuštanje vozila.

Takođe, zbog velikih vrućina, na graničnim prelazima sa najdužim zadržavanjem vozila, u toku dana će biti dopremljene i hladnjače sa vodom.

Tokom dana, Mihajlović će i lično obići granični prelaz Batrovci.

Kako je ranije danas saopšteno iz MUP-a, na ulazu u zemlju, putnička motorna vozila i autobusi na graničnom prelazu Kelebija i Bogojevo čekaju oko sat vremena, a na Horgošu oko 90 minuta.

Na Batrovcima se čeka oko dva sata, na Gradini je zadržavenje isto oko dva sata, a Šidu oko dva i po sata.

Na izlazu iz Srbije, zadržavanje na graničnom prelazu Jabuka je do 30 minuta, a Bogojevu, Bačkim Vinogradima i Batrovcima oko sat vremena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I dalje gužve na graničnim prelazima

Izvor: Akter, 26.Jul.2014

Na ulazu u zemlju, na graničnim prelazima zadržavanja vozila traju od pola sata, a ponegde se čeka i do dva sata, saopšteno je iz MUP-a Srbije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.