Gužva oko nelegalne džamije u BG, građani ispred mašina

Izvor: B92, 25.Maj.2017, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužva oko nelegalne džamije u BG, građani ispred mašina

Beograd -- Planirana akcija uklanjanja nelegalno izgrađenog verskog objekta Islamske zajednice u Zemun Polju odložena je zbog okupljanja velikog broja građana.

N1 piše da su se ispred verskog objekta okupili predstavnici svih komunalnih službi i veliki broj policije u maricama, kao i saobraćajna policija, građevinske mašine i pauk.

Predstavnici Islamske zajednice razgovarali su sa predstavnicima opštine Zemun i zemunske policije kako bi se veliki broj dece, žena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i mladih, koji se protive rušenju, izmestio iz objekta i kako bi počelo sprovođenje odluke opštine.

Ipak, do toga nije došlo, pa je odlučeno da se akcija odloži, a razgovori nastave na "višem nivou".

Pripadnici Islamske zajednice su parkirali veliki broj automobila ispred samog objekta i ne dozvoljavaju prilaz ni policiji ni predstavnicima opštine. Policija je te automobile oko devet časova uspela da pomeri sa strane i omogući prolaz.

N1 navodi da je gradnja ovog objekta počela 2014. godine.

Imam je, u obraćanju okupljenima, pozvao sve da ostanu mirni, poručio da će na tom mestu ostati "koliko god da je potrebno" i dodao da i oni čekaju dogovor na višim nivoima.

Inače, vernici su se i prethodnih dana okupljali ispred objekta.

Muftija sremski i glavni imam Medžlisa Zemun Emin ef. Zejnulahu u sredu je pozvao muslimane da se odazovu i da zajedno, mirno i dostojanstveno, legalnim i legitimnim sredstvima zaštite objekat od rušenja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drama u Zemun polju oko nelegalne džamije (VIDEO)

Izvor: Mondo, 25.Maj.2017

Prava drama odvijala se jutros prilikom pokušaja uklanjanja nelegalno izgrađenog objekta Islamske zajednice u Zemun polju....Foto: Mondo/ Marko Čavić..U Zemun polju za danas je bila planirala akcija uklanjanja nelegalno izgrađenog verskog objekta koji je podigla Islamska zajednica. Ipak, zbog velikog...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.