Grb SFRJ selfi atrakcija u Nišu

Izvor: N1 televizija, 14.Avg.2016, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grb SFRJ selfi atrakcija u Nišu

Grb Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije koji je posle Drugog svetskog rata bio postavljen na zgradi Univerziteta u Nišu, a posle raspada države skinut i zaboravljen, poslednjih meseci smešten je na niškoj tvrđavi gde je postao atrakcija.

Ispred grba napravljenog od betona, smeštenog pored ulaza u novootvorenu Gradsku baštu u Tvrđavi, od početka juna slikalo se više od 5.000 osoba, među kojima je bilo i turista iz Japana, Norveške, Bugarske...
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Grb je "preko noći" postao omiljeno mesto za fotografisanje i pravljenje selfija, a slikaju "i stari i mladi", ali prvenstveno pripadnici onih kojima je bivša Jugoslavija ostala u sećanju kao najbolja zemlja na svetu.

U Javno-komunalno preduzeće "Medijana", čiji su radnici postavili grb na niškoj Tvrđavi, kažu i da niko od brojnih posetilaca Tvrđave nije imao ništa protiv toga što je grb tu postavljen.

"Dolazili su Japanci, Norvežani, Bugari, Makedonci... Ovih dana imali smo goste sa svih kontinenata. Bili su tu zbog 'Nišvila', a usput su posetili i Gradsku baštu i slikali se pored grba", rekao je direktor JKP "Medijana" Bratislav Vučković.

Prema njegovim rečima, niko od posetilaca do sada nije imao zamerku što je grb SFRJ postavljen u Gradskoj bašti.

"Smatrali smo da on treba da bude na nekom vidnom mestu jer je deo naše istorije, a to mišljenje dele i građani", kaže Vučković.

Gradska bašta otvorena je u kompleksu Tvrđave koji je ranije korišćen za parkiranje vozila i kamiona. Prilikom uređenja prostora površine oko 500 kvadrata, radnici "Medijane" su u šiblju i travi pronašli ruinirani grb, ali ga nisu otpremili na deponiju, već su ga očistili, prefarbali i postavili pored kapije na ulazu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Grb SFRJ selfi atrakcija u Nišu

Izvor: OkRadio.rs, 14.Avg.2016

Grb Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije koji je posle Drugog svetskog rata bio postavljen na zgradi Univerziteta u Nišu, a posle raspada države skinut i zaboravljen, poslednjih meseci smešten je na niškoj tvrđavi gde je postao atrakcija. Ispred grba napravljenog od betona, smeštenog...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.