Gradsko veće na današnjoj sednici donelo niz važnih odluka (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 30.Jan.2015, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradsko veće na današnjoj sednici donelo niz važnih odluka (VIDEO)

Grad će kako je i najavljeno od 1. februara sufinansirati projekat “Servis personalnih asistenata i ličnih pratilaca”, rečeno je na današnjoj sednici gradskog veća. Kada je reč o ulaganjima u infrastrukturu, za sanaciju i rekonstrukciju zatvorenih bazena Čair i ostalih prostorija u ovom objektu obezbeđeno je 70 miliona dinara., a od 1. februara u saradnji sa parking servisom oko 200 obeleženih parking mesta druge zone biće izuzeto iz sistema naplate. Važna novina odnosi se na vlasnike >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << pasa i mačaka koji će od sada svoje ljubimce morati da šetaju isključivo na povocu, a opasne pse moći će da šetaju samo punoletni građani.
Osobe sa invaliditetom koje koriste usluge personalnih asistenata i ubuduce će moći da računaju na ovu uslugu, budući da je grad na današnjoj sednici prihvatio sufinansiranje tog projekta. Predstavnici gradske vlasti kažu da će se od 1. februara finansiranje nastaviti, i da su razlog zastoja administrativne procedure uobičajene za početak godine.
Za rekonstrukciju i sanaciju zatvorenog bazena u Sportskom centru Čair izdvojeno je oko 70 miliona dinara, a radovi će se obavljati tokom leta. Gradski većnik Milan Pešić kaže da će osim bazena renoviranjem biti obuhvaćene i svlačionice, a predviđeno je i obezbeđivanje prostorija za strelce.
Jedna od odluka gradskog veća je i da se od prvog februara neće naplaćivati parking mesta kod Autobuske stanice, zatim u Jadranskoj ulici kod teniskih terena, u delu ulice Kola srpskih sestara preko puta nekadašnjeg Grčkog konzulata, kao i na platou kod Hale Čair. Ovim je obuhvaćeno oko 200 besplatnih parking mesta. Izmena ima i kod plaćanja kazne za prekoračenje vremena ili neplaćanja parking mesta, pa će tako nova cena kazne biti 750 dinara. Ipak najveća novina odnosi se na izvođenje pasa i mačaka na javne površine. Ubuduće će vlasnici morati da ih šetaju na povocu, da ih redovno vakcinišu i čipuju.
Onima koji ove odluke ne poštuju komunalna policija izricaće kazne. Gradonačelnik je najavio i da će za 15 porodica čije su kuće u Mramoru stradale zbog klizišta bice obezbedjeni stanovi u ulici Majakovskog gde je u toku zavrsetak izgradnje socijalnih stanova.
Na sednici gradskog veća nije usvojen program rada Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, program rada Ustanove Dečije odmaralište “Divljana“, predlog odluke o komunalnom redu I program rada Dečijeg centra. Naredna sednica najavljena je za pocetak sledece nedelje, a sednica gradskog parlamenta zakazana je za 9. februar.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.