“Gradovi protiv kumulacije funkcija“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 21.Dec.2014, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Gradovi protiv kumulacije funkcija“ (VIDEO)

Lokalni antikorupcijski forum Nis i Biro za drustvena istrazivanja Beograd,upozoravaju sve funkcionere u Nisu da u ponedeljak 22.decembra,istice rok za dostavljanje popunjenih anketnih upitnika i potpisanih saglasnosti u okviru projekta “Gradovi protiv kumulacije funkcija“.
LAF Nis i Biro za drustvena istrazivanja Beograd isticu, da je javni interes,a i moralna obaveza funkcionera da o svojim funkcijama,poslovima,ovlascenjima,zaradama ili imovini “polazu racune“ gradjanima,kao >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << biracima i poreskim obveznicima koji ih biraju i placaju. Popunjavanje upitnika,kao i potpisivanje saglasnosnosti u kojoj se navodi da podaci dobijeni kroz odgovore na pitanja u upitniku mogu biti obradjivani i javno objavljeni-doborovoljni su.
Prosle sedmice, na adrese vise od 530 funkcionera dostavljeni su stampani anketni upitinici,kao i stampane saglasnosti.Na ovaj nacin,zapocela je druga faza projekta “Gradovi protiv kumulacije funkcija“,koja ce se okoncati objavljivanjem dobijenih podataka u Elektronskom registru funkcionera grada Nisa,Studiji izvodljivosti,kao i kroz javnu raspravu.Potpisivanje stampanih saglasnosti od strane funkcionera neophodno je da bi se obrada i javno objavljivanje podataka obavili u skladu sa Zakonom o zastiti podataka o licnosti-stoji u javnom pozivu Biroa za drustvena istrazivanja i lokalnog antikorupcijskog foruma.
http://youtu.be/ySutwflenFQ

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.