Gradonačelnik danas obišao i Beogradske elektrane

Izvor: Blic, 22.Avg.2017, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik danas obišao i "Beogradske elektrane"

Obilazak javnih gradskih preduzeća gradonačelnik Siniša Mali nastavio je danas u “Beogradskim elektranama” gde je razgovarao sa rukovodstvom, sindikalnim predstavnicima i radnicima o radu i planovima ovog preduzeća.

– „Elektrane” su pre tri godine dugovale samo „Srbijagasu” više od 3,4 milijarde dinara za isporučeni gas, a Grad Beograd oko četiri milijarde dinara. Sada tih dugovanja nema, „Beogradske elektrane” posluju stabilno. Važno je da pravimo planove, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da iz godine u godinu sve više investiramo u zamenu toplotnih cevi, u unapređenje postrojenja, u diverzifikaciju izvora snabdevanja elektrana kako bi građani Beograda imali sigurno i sve bolje grejanje – rekao je Siniša Mali.

On je istakao da su danas pitanja zaposlenih u ovom preduzeću uglavnom vezana za stimulaciju, povećanje plata i naknada, ali da oni traže i da se zaposle mladi sa novim znanjima zbog uvođenja novih tehnologija.

– Drugi aspekt interesovanja zaposlenih su ljudi koji rade na privremenim i povremenim poslovima, što je nasleđeno od prethodne gradske vlasti. Pored toga, zaposleni razmišljaju i o investicijama od kojih im zavisi posao. Zato hoćemo da u „Elektranama” napravimo kao obavezu da 1,8 milijardi dinara bude svake godine investirano u zamenu toplovodnih cevi kako bismo unapredili sistem grejanja – rekao je Siniša Mali.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.